Lieve vrienden,
Vorige week werd de vrouw van een bekende voetballer beroofd in haar eigen huis.
Haar man was onderweg naar een uitwedstrijd. Wat er precies werd gestolen, weet ik niet. Maar de dieven hadden het vooral voorzien op een horloge van een bekend merk. Lang geleden kocht ik nog weleens een nepper van dat merk in Azië.
De vrouw werd samen met haar kinderen in haar huis vastgebonden en de mond werd dichtgeplakt. Wat een traumatische ervaring!
In mijn naaste omgeving ken ik drie mensen, bij wie een horloge van hetzelfde merk van de pols geroofd is. Dat werd op een dusdanig gewelddadige manier gedaan, dat een langdurige behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk was.
Bijzonder. De criminelen stelen in opdracht, want vaak zijn de klokkies al verkocht, voordat ze gestolen zijn. De slachtoffers worden bekeken, achtervolgd en beroofd van hun kostbaarheden.
Nu wordt er gesuggereerd dat het komt door afbeeldingen van de bekende slachtoffers op online platforms. Maar mijn bekenden zijn allen dikke zeventigers en tachtigers en doen niets met online dingen. Zij zijn wel op een terras bespied en daarna gevolgd. Allemaal.
Waarom wil men nou persé deze klokkies roven?
Ze worden door de onderwereld gebruikt als betaalmiddel. Bepaalde modellen zijn unieker dan andere en dus meer waard. Ze zijn niet meer te koop bij de juwelier en daarom zijn ze tweedehands meer waard dan in de winkel. Op het moment dat het gekocht wordt, is het dus meteen meer waard. Gefundenes Fressen!
Er is in de hoofdstad een horlogehandelaar die alleen tweedehands klokkies verkoopt. Bij vele reguliere juweliers worden deze klokkies allang niet meer verkocht. Maar “men” wil ze en men zal ze krijgen.
Dus reist de horlogehandelaar de hele wereld af om klokkies te kopen en verkopen. Vooral aan bekende mensen. Zij zien het als een belegging, die ze altijd te gelden kunnen maken, mocht de nood aan de man zijn.
Je kunt zo een horloge ook niet ongestraft te koop aanbieden bij een juwelier, want de gestolen exemplaren staan geregistreerd bij alle legale verkooppunten. Dan wordt er even een telefoontje gepleegd naar de fabrikant....
Een aantal jaren geleden werden er nog kettinkjes van oma’s hals gerukt door bontkraagjes op kruimeldievenpad. Maar deze jochies zijn inmiddels uitgegroeid tot jongens, die het echte werk doen voor de grote mannen.
Dezelfde jongens, die hun moeders wijsmaken dat ze een goedlopend bedrijf hebben en daarom in die dure auto rijden. En da geleufde gij?
Misschien zien ze het ook wel als een bedrijf hoor. Zou toch kunnen? De hedendaagse maatschappij is ziek. Echt.
Ooit zat ik met mijn man in onze auto waarvan we het dak niet eens meer konden betalen.
We moesten wachten voor een stoplicht. Er stopte een auto naast ons en de bijrijder zegt tegen mijn man: “Je zit zeker in de plantjes hè?”Mijn man antwoordde heel eerlijk, dat hij geen tuinder is. Een veelvoorkomend beroep in onze regio.
Gelukkig zijn er nog mensen die een onschuldig antwoord geven op een suggestieve vraag.
Dus er is nog hoop voor onze kinderen en kleinkinderen.
Maar de dure klokkies? Laat ze maar af.
Je kunt er niet meer mee gezien worden.
Levensgevaarlijke dingen zijn het.
Ik denk dat klokkies van de Hema geld waard gaan worden.
Dus ben ik er nu maar wat zuiniger op.
Met hoopvolle groet en blijf gezond,
Rietje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten